FAQ

Wat zijn jullie openingstijden?

We zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur. We zijn gesloten op Koningsdag.

Hoeveel kost het huren van een fiets?

De prijs hangt af van de soort fiets en de huurperiode. De huur wordt altijd achteraf in rekening gebracht en berekend in hele of halve dagen. Zo betaal je nooit teveel. Je kunt de prijzen zien op onze website of contact met ons opnemen voor een prijsopgave.

Hoe kan ik de huur verlengen?

De huur wordt pas achteraf in rekening gebracht dus je kunt de fiets gebruiken zo lang als je wilt. Houdt wel rekening met onze openingstijden. We zijn dagelijks geopend van 9:00-18:00.

Kan ik mijn fiets terugbrengen na sluitingstijd?

Dat is alleen mogelijk als je een credit card hebt. Vraag om een ‘late return’ bij het huren van de fiets.

Wat is de borg?

De borg kan ofwel een kopie van een credit card zijn of een identiteitsbewijs.

Zitten er sloten op de fietsen?

Iedere fiets heeft twee sloten. Een achterwiel slot en een kettingslot. We leggen uit hoe deze te gebruiken. Gebruik altijd beide sloten!

Wat gebeurt er als mijn fiets gestolen is?

Bij verlies van de fiets worden de vervangingskosten in rekening gebracht. Die zijn afhankelijk van de type fiets en minimaal 400 euro (standaard fiets). Heb je een diefstalverzekering afgesloten dan betaal je een eigen risico van minimaal 50 euro (standaard fiets).

Wat zijn de condities van de diefstalverzekering?

Om succesvol een beroep te doen op de diefstalverzekering moet er zijn voldaan aan de volgende voorwaarden: 1. De fiets geparkeerd en op slot volgens onze instructies; 2. Beide fietssleutels geretourneerd; 3. Politie aangifte rapport. Als is voldaan aan de voorwaarden betaal je alleen nog het eigen risico. We leggen de condities van de diefstalverzekering uit als je een fiets huurt.

Wordt schade in rekening gebracht?

We brengen geen kosten in rekening voor schade tenzij de fiets is misbruikt of de verkeersregels niet zijn gevolgd.

Wat moet ik doen als ik een lekke band heb of een ander probleem?

Bij een lekke band of ander probleem moet de fiets lopend naar onze winkel worden gebracht om meer schade te voorkomen. Neem eventueel contact met ons op voor instructies en hulp.

Kan ik overal mijn fiets parkeren?

Parkeer je fiets altijd in de aangewezen fietsvakken of fietsenrekken. Fietsen die niet correct geparkeerd staan lopen het risico om te worden verwijderd door de gemeente. Met name rond stations en grote pleinen zoals Leidseplein en Rembrandtplein.

Mogen er 2 personen op een fiets?

Het is niet toegestaan om de fiets te gebruiken met 2 personen. Dit is niet veilig en brengt schade toe aan de fiets. De maximale belasting voor de bagagedrager is 20 kg. Kies een tandem als je samen wilt fietsen!

Moet ik een reservering maken?

Reserveren is niet noodzakelijk omdat we altijd voldoende fietsen hebben. Alleen voor speciale fietsen en groepen vanaf 8 personen raden we aan om een reservering te maken.

Kunnen jullie grote groepen aan?

Dat is geen probleem. We hebben regelmatig groepen van 20-100 personen. We raden u aan om contact met ons op te nemen voor een snelle en soepele afhandeling.
  • Rent a Bike
  • Damstraat 20-22
  • 1012 HK Amsterdam
  • Open daily 9:00-18:00
Rent a bike

©2023 Rent a Bike all rights reserved.Privacy statement
Rent a Bike is registered with the Amsterdam Tourist Board Iamsterdam